ÖZEL ŞEHZADE MEHMET ANADOLU ve FEN LİSESİ

KAYIT İŞLEMLERİ

Kayıt Kabul ve Ücret

Okulumuz orta öğretim kurumları sınavıyla lise 1. sınıfa öğrenci almaktadır.  Ara sınıflara kayıt yaptıracak öğrenciler için ise kayıt yaptırmak istediği sınıf ve bölümü göz önünde bulundurularak bir sınav yapılıp okulumuza kabul edilmektedirler. Kesin kayıt sırasında, öğrencilerden şu belgeler istenmektedir;

• İlköğretim diploması
  • Nüfus Cüzdanı sureti
  • 4 adet vesikalık fotoğraf
  • Ortaöğretim kurumları sınav sonuç belgesi

Bu belgelerle kesin kayıt yaptırmak için gelen öğrenci velileri, kesin kayıt sözleşmesi imzalayacaklardır.

Okul ücreti, milli eğitim bakanlığı öğrenci ücretleri tespit yönetmeliği çerçevesinde belirlenip, mayıs ayı içinde ilan edilmektedir.

Ücretsizlik ve Bursluluk

Orta öğretim kurumları sınavında Türkiye genelinde  derece elde eden öğrenciler, ücretsiz okuma ve burs alma hakkına sahiptirler. Ücretsiz ve bursluluk miktarı milli eğitim kanunun müsaade ettiği ölçüde her yıl okul yönetim kurumu tarafından belirlenmektedir. Aynı zamanda belirli puan aralığında olan öğrencilere de başarı indirimleri uygulanmaktadır.

İNDİRİM ORANLARI KONTENJANLARIMIZLA SINIRLIDIR.